Hopp til innhold

Historien om Gildehallen

Gildehallen er nærmeste nabo med Aass Bryggeri og er vårt senter for ølglade og ølglede. Huset er sikkert et av Drammens mest besøkte hus – og alltid besøkt i glede!

Aass Bryggeri har vært stolt eier av Gildehallen siden 1964, men husets historie har sin opprinnelse lenge før det. Huset er bygget i 1892 av trelasthandler Svend Haug som også er byggherren bak praktfulle Villa Fridheim ved Krøderen. Gildehallen sto innflytningsklar til sønnens bryllup i 1892.

Under 1. verdenskrig overtok familien Gran huset, og deretter kom Werner-familien inn i bildet fra 1926. De eide eiendommen fram til 1964 da Aass Bryggeri kjøpte den og omgjorde privathuset til gildehall. I 2. etasje flyttet bryggeriets salgs- og reklameavdeling inn og det var plass til både kontorer, reklameverksted og bedriftslege der. Markedsavdelingen ble værende i huset i 25 år og var veldig vemodig da det nye og flotte kontorbygget i Aass Bryggeri sto ferdig og innflytningsklar i 1989. Det var leit å forlate den gode atmosfæren i Gildehallen.

Til bryggeriets 150-årsjubileum i 1984 ble det satt i gang en omfattende oppgradering av Gildehallen. Og for et år det ble! Vi kunne stolt ta i mot 10 000 gjester dette året i vår nye, flotte Gildehall. Dette ble på mange måter startskuddet på Gildehallen slik vi kjenner huset i dag.

I løpet av de siste 30 årene har det vært stor aktivitet her med ølskoler, fester, jubileer, selskaper og sammenkomster av sosial og forretningsmessig karakter. Gildehallen, med sin innholdsrike historie og varme atmosfære, er og blir vårt senter for kultur. Velkommen!

For å booke ølsmaking og omvisning ta kontakt her:

Ølsmaking og omvisning

  • Legg inn hvilken bedrift, forening eller organisasjon du representerer hvis aktuelt
  • Legg inn din E post slik at vi har mulighet for å kontakte deg.
  • Legg inn ca. antall deltagere.
  • Legg inn om du ønsker omvisning og ølsmaking, med eller uten middag eller om du ønsker å leie Direktørboligen. Legg gjerne inn om noen av deltagerne har noe spesielt som må tas hensyn til som allergier eller utfordringer med fremkommelighet.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

 

 

 

Personvern og cookies