Globe icon

EN

#PLACEHOLDER Aass logo
Header bilde

Emballasje

Aass Bryggeri er medlem av Grønt Punkt, Infinitum, Sirkel og NLP som bidrar til at emballasje gjenvinnes eller gjenbrukes. 100% av vår forbrukeremballasje er merket med retursymboler og kan gjenvinnes.

91% av vår drikkeemballasje er aluminiums-bokser. Aluminium kan gjenvinnes om og om igjen, og bruker en brøkdel av den energien som trenges for å produsere primæraluminium. Om lag 75% av alt aluminium som er produsert, er fremdeles i bruk. Vår leverandør av bokser bruker 45-50% gjenvunnet aluminium til produksjon av nye bokser. Vi var tidlig ute med å fjerne plastflasker fra sortimentet vårt. Det betyr at ingen av våre produkter tappes på plast.

Velfungerende retursystem

Til utelivsmarkedet leverer vi gjenbruksfat på volumprodukter, gjenvinningsfat og tankøl. Gjenbruksfatene står for 3% av produsert volum og inngår i et retursystem med pant, der fatene leveres tilbake til bryggeriet. Returnerte fat vasker vi før de tappes på ny. Gjenvinningsfatene står for 1% og inngår i et pantesystem. 3% av produsert volum leveres med tankbil til utesteder på Østlandet.

Siden 2012 er godkjent returandel for bokser 95%, det innebærer avgiftsfritak for miljøavgift. 3% av volumet vi selger er på glassflasker. Godkjent returandel for glassflasker 95 %, det innebærer avgiftsfritak for miljøavgift.

Våre bærekraftsmål for emballasje:

  • 100% av forbruker-emballasjen skal ha returmerking og Aass Bryggeri skal bidra til å øke returandelen på drikkevare-emballasje «Pant alt. Alltid»
  • Bidra til den sirkulære verdikjeden der emballasjen gjenvinnes og kan brukes om og om igjen.

Infinitum

Sirkel

 

Kortbilde

Vann

Les mer
Kortbilde

Plast

Les mer
Kortbilde

Råvarer

Les mer
Kortbilde

Kvalitet og kontroll

Les mer
Kortbilde

Samarbeid med landbruket

Les mer
Kortbilde

Energi

Les mer
Kortbilde

Transport

Les mer