Globe icon

EN

#PLACEHOLDER Aass logo
Header bilde

Årets unge spiller i 2022

Hvert år deler Aass Bryggeri ut prisen for Årets unge spiller i Strømsgodset, og årets pris går til Albert Thorsen

I forbindelse med at opprykkslaget til Team SIF ble hyllet av Marienlyst-publikummet i pausen av søndagens serieavslutning mot Bodø/Glimt ble Albert Palmberg Thorsen trukket frem for å motta prisen som Årets unge spiller i Strømsgodset, utdelt av Ole Jørgen Thorbjørnsrød i Aass Bryggeri.

19-åringen fra høylandet føyer seg dermed inn i rekken av lovende unggutter som har fått denne prisen, og er andre Konnerud-gutt på rad som vinner prisen. Fjorårets pris ble vunnet av Tobias Fjeld Gulliksen.

Tidligere vinnere av prisen inkluderer også blant andre Tokmac Nguen og Johan Hove. Full oversikt over tidligere prisvinnere finner du nederst i saken.

Albert Palmberg Thorsen tildeles prisen på bakgrunn av sine gode prestasjoner og utviklingen han har vist gjennom året for rekruttlaget i Norsk Tipping-ligaen og nasjonal serie. Team SIF rykket som kjent opp til PostNord-ligaen, og kom samtidig til semifinalen i både nasjonal serie og G19-NM.

For opprykkslagets i 3. divisjon var Albert en nøkkelspiller. Til tross for at han var utilgjengelig til halvparten av kampene ble han sammen med Dilawar Ahmadzay lagets toppscorer med 14 fulltreffere - og det på kun 13 kamper, derav kun ti fra start.

I tillegg til de gode prestasjonene i 3. divisjon, samt kamper for juniorlaget i de to øvrige turneringene, har 2022-sesongen også gitt et lite gjennombrudd for Albert i A-lagsstallen.

I vinterens oppkjøring var han blant juniorspillerne som fikk være med på treningsleiren til Marbella, og Albert tok nivået godt gjennom oppkjøringen. Det gjorde at han fikk sin debut for A-laget allerede i cupkampen mot Raufoss i mars.

I midten av juni fikk han sin eliteseriedebut borte mot Sarpsborg 08, og uken etter skrev han sin aller første proffkontrakt. To måneder senere noterte han seg for sitt første målpoeng med målgivende i 6-0-seieren over Jerv. Etter endt sesong står Albert nå med tolv A-kamper for Strømsgodset, derav åtte i Eliteserien.

Vi gratulerer Albert Thorsen med prisen som Årets unge spiller i Strømsgodset!

Foto: Børre E. Helgerud / NTB Scanpix

Vinnere av prisen år for år:
2016: Tokmac Nguen
2017: Andreas Hoven
2018: Morten Sætra
2019: Johan Hove
2020: Sondre Fosnæss Hanssen
2021: Tobias Fjeld Gulliksen
2022: Albert Palmberg Thorsen