Hopp til innhold

Smakfull burger

MIDDELS ▪️over 60 min▪️ HELG

Klassikeren på grillen eller i panna som alltid faller i smak? Svaret er BUGRER.
Denne varianten byr på smakfulle kombinasjoner som hjemmelaget chilimajones, karamellisert løk og folkefavoritten: bacon.


4 / 6 porsjoner

DETTE TRENGER DU

700 gr kjøttdeig
Hvetemel
Rugmel
Gjær
Sesamfrø
Bacon
Tomat
Løk
Balsamicoeddik
Sukker
Cheddarost
Salt & pepper

:: HJEMMELAGET HAMBURGERBRØ ::
Bland 4 dl hvetemel, 1 dl rugmel, 1 klype salt og 2 dl vann
Dryss litt mel på bakebordet, og hvelv deigen over. Del i passe store deler, og rull hver del til en bolle. Legg bollene på to stekeplater med bakepapir og press bollene lett flate. Strø sesamfrø på før du setter brettene i ovnen og stek på 200 grader i ca 10 – 12 min.

BURGER
Bland 700 gr kjøttdeig med salt og pepper og lag til runde, passe tykke burgere.
Stek eller grill burgerne ett til to minutter på hver side på høy varme. Etterstek på lav varme med lokk, så blir de ekstra saftige, og tilslutt legger du på cheddarost.

CHILIMAJONES
( Vispes sammen. Anbefaler en elektrisk håndmikser)
4 ss majones
3 ss rømme
2 ss ketchup
Noen dråper tabasco / chili

TILBEHØR
Skjær løk i passe tykke skiver. Smelt smør i en panne og stek løken på middels varme. Tilsett sukker og balsamicoeddik når løken begynner å få farge. Stek videre til løken er karamellisert og smak til med salt og pepper. Stek deretter bacon og skjær passe tykke skiver med tomater. Denne kombinasjonen av tilbehør er friskt – salt, søtt og passer perfekt i en burger. Topp det hele med chilimajones og NYT.

Tips: Serves burgeren med crispy og smakfull søtpotetfries. Oppskrift finner du her: https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/Sotpotetfries/


Passer til: Pilsner og IPA ( India Pale Ale)
Bruk pilsner til en moderat krydret burger, og IPA om du lager en sterkere variant med chilimajones.

Personvern og cookies