Hopp til innhold

Pizza Picante

MIDDELS ▪️Over 60 min▪️HELG

Hjemmelaget pizza – en fryd for både ganen og øyet 


 

PIZZADEIG
500 gram fint mel
3 dl vann
0,5 dl olje ( olivenolje )
10 gram salt
10 gram sukker
10 gram fersk gjær

Bland ingrediensene i maskinen i ca 15 min på lav hastighet. Videre skal deigen heves i ca 2 timer. Del deigen i 4-6 deler og fordel på et brett. La brettet med deigen heve i nye 2 timer på benken.
(Kan også settes i kjøleskapet over natten en torsdags kveld, slik at deigen er ferdig hvis helgen står for tur).

PIZZASAUS
Blandes sammen i stavmikser:
1 pakke tomater på boks
1 fedd hvitløk
Oregano og basilikum

TOPPING
Mozarella
Pepperoni
Sjalottløk

Tips: Tilføy tynne skiver rødløk, småhakket chili og en stråle chiliolje om du ønsker en sterkere variant.


Passer til: Pilsner og IPA ( India Pale Ale)
Bruk pilsner til en moderat krydret topping, og IPA om du ønsker den sterk og god!

 

Personvern og cookies