Hopp til innhold

PÅSKELAMMET TIL PÅSKEKOSEN

MIDDELS ▪️ OVER 60 MIN ▪️ TRADISJON

Påskelammet gjør seg stort sett selv, og tilberedningen av lammet er enkel. Lammelåret kan ligge å rulle seg i hvitløk, persille og rosmarin, mens du får en god dose D-vitamin. Vi får i hvertfall håpe at solstrålene melder sin ankomst i påsken.



Ca 6 (+ ) porsjoner

DETTE TRENGER DU

Lammelår
Hvitløk
Persille
Rosmarin
Timian
Kålrot
Selleri
Gulrot
Aspargesbønner

SLIK GJØR DU

Bein ut lammelåret. Se hvordan her  .Ønsker du å ha lammelår med leggbein som på bilde, kan du skjære ut isebeinet og eventuelt fylle med hakket persille og hvitløk. Brunes og stekes i ovnen ved 140 grader til steketermometeret viser 65 grader. Pakk kjøttet inn i folie og la det hvile i minimum 20 minutter. Skrell og kutt rotgrønnsakene i passe biter og koke grønnsakene møre i vann. Sjalottløk og aspargesbønner kokes lett for seg.

Tips: Lag en lett mandelpotetpurè med hvitløk – og ha en god påske!

 


Passer til: Bayer og pale ale

Personvern og cookies