Hopp til innhold

Bryggerhuset Session IPL

Passer til:
Anbefalte glass:
Sødme: Fruktighet: Bitterhet:
Øltype: Undergjæret
Alkoholinnhold: 4,7 %
IBU (bitterhet): 45
EBC (farge): 13
Ingredienser: Pilsner-, hvete- og karamellmalt, flaket havre, saaz, hallertauer mittelfrüh, tettnang, citra, cascade, simcoe, undergjær (Aass' undergjær)
Bestillingsnr /varenr: 4590089
Forpakning: 33clboks,
Informasjon: Allergen: gluten i bygg- og hvetemalt

Bryggerhuset Session IPL (India Pale Lager) er et øl som er brygget for å kombinere det beste fra lager- og ale-bryggetradisjoner. I dette ølet forenes den lave restsødmen og rene smaksbildet fra undergjæret lagerøl med en solid bitterhet og tydelig aroma av amerikanske og europeiske humletyper som i amerikansk IPA. Bruken av lagergjær (Aass’ gjær) demper fruktigheten og bidrar til at malt- og humlesmakene står tydeligere fram.

Tørrhumlingen har ført til at ølet har en tydelig humlearoma, samtidig som bitternivået ligger på et vesentlig høyere nivå enn tradisjonelle lagerøl i butikkstyrke.

Humlesammensetningen er valgt for å understreke denne kombinasjonen, gjennom bruk av både klassiske tyske humletyper, samt kraftflle amerikanske humletyper med toner av sitrus og furunål. Ølet har fått en solid dose humle også som tørrhumle (tilsatt i gjæringstanken) for å øke den friske aromaen av fersk humle.

At ølet har Session i navnet indikerer at ølstilen vanligvis har en høyere alkoholstyrke.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her:
https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse
Personvern og cookies