Hopp til innhold

Bryggerhuset Collaboration Series Batch #01 Bryggerhuset + Bache-Gabrielsen Barley Wine

Passer til:
Anbefalte glass:
Sødme: Fruktighet: Bitterhet:
Øltype: English barley wine (overgjæret)
Alkoholinnhold: 13,6 %
IBU (bitterhet): 40
EBC (farge): 80
Ingredienser: Pale-, Wiener-, karamell-malt, melasse, demerarasukker, East Kent Goldings, Fuggles, overgjær (Dry English Ale)
Bestillingsnr /varenr: Vinmonopolet: 7798202 Vectura: 145794
Informasjon: 50 cl black glass flaske. Allergen: gluten i byggmalt

Bryggerhuset + Bache-Gabrielsen Collaboration Series Batch #01 Barley Wine er det første ølet i en samarbeidsserie mellom Bryggerhuset og Bache-Gabrielsen.

Samarbeidet startet 5. september 2016, da Hervé Bache-Gabrielsen deltok på bryggingen av en engelsk barley wine. Deretter ble det ferdig gjærede ølet overført til to stk. 400 liters eikefat fra Bache-Gabrielsen 29. september 2016. Fatene er av eik fra Limousin og har tidligere blitt benyttet til modning av cognac. 15. februar vurderte vi at ølet hadde trukket til seg nok smak av Cognac og eik og ølet ble deretter overført til lagringstank for modning. De to fatene ble deretter fylt med et nytt øl som lanseres i 2018. 27. april ble ølet flasket og etter ytterligere 4 måneder lagring blir det tilgjengelig i bestillingsutvalget på Vinmonopolet og Vectura fredag 1. september.

Ølet er tappet på svarte 500 ml flasker og har etikett i finér. Ølet kan lagres lenge og vil fortsette å utvikle seg smaksmessig i mange år (minst holdbar til 2037). Det finnes kun 1.600 flasker tilgjengelig.

Det ferdige ølet er dypt kobberfarget og har i tråd med øltypen et lavt kullsyrenivå og lite skum. I duften er både eik, tørket frukt, mørke sukkertyper og malt framtredende, sammen med en tydelig aroma av edel cognac. Smaken er preget av de samme kjennetegnene som duften, kombinert med en lav bitterhet, varmende munnfølelse og en markant ettersmak av cognac og eikefat.

Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her: https://helsenorge.no/rus-og-avhengighet/alkohol/alkohol-og-helse
Personvern og cookies