Hopp til innhold

Øl i og til mat

 

Generelt kan man si at til lyse retter passer lysere ølsorter, og mørkere ølsorter går best til mørkere retter. Kraftigere retter krever kraftigere øl, og søtligere retter passer bra sammen med søtligere øl. Som aperitiff går hveteøl utmerket.

 

 

  • Kontrasterende smaker passer ofte godt sammen, som østers og stout.
  • Mørkt og lys øl kan brukes i bakverk, kaker og desserter, øllebrød og vaffelrøre.
  • Pizza, omeletter, salater og pasta går bra sammen med pils, hveteøl og lys ale.
  • Skalldyr passer til lysere øl som pils, hveteøl og lys ale.
  • Til hvit fisk passer hveteøl, pils, lys ale og saison.
    Til rosa fisk; bayer, hveteøl og Vienna Lager.
  • Sushi og kamskjell: pils og hveteøl.Pils og bayer til lyst kjøtt og kylling.
  • Pils og bayer til lyst kjøtt og kylling.
  • Til rødt kjøtt anbefales bayer og smaksrik ale.
  • Krydret mat går best sammen med pils, hveteøl, bayer, pale ale og IPA.
  • Til ost passer bayer, aromarik ale og bock.
  • Alle typer søte desserter fungerer fint med bock.
  • Ølmarinade i en blanding av bayer, juleøl og bock gjør kjøttet godt og smaksrikt.
  • Pølser kan en pilsner passe til eller man kan tilsette litt vørterøl i pølsevannet.
  • Bayergryte trenges ingen forklaring.
Personvern og cookies