Hopp til innhold

Øl som kultur, lidenskap og kjærlighet

Møt Terje Aass (76), mannen som representerer fjerde generasjon Aass. Etter over 30 år i rollen som administrerende direktør har han blitt et symbol på bryggeriets sjel og fungerer i dag som Aass’ kulturarbeider. Terje er med andre ord en stor bidragsyter for at Aass viderefører det bryggeriet har betydd for nordmenn i generasjoner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Terje går ikke ut i naturen, han går inn i den
Naturen er, og har i mange år vært av stor verdi og et ypperlig sted for å ta vare på helsen. «Jeg har alltid trivdes best i naturen, og det er her hodet får fri». Ved siden av å holde seg i fysisk aktivitet ved bruk av trimrommet på bryggeriet har han vandret i skog og fjell i over 60 år og funnet en stor glede i roen naturen har å by på. Opplevelser utenlands har også vært av suksess. Som pensjonist har han fått utfolde sin interesse for reising, hvor særlig turen til «Sovjetistan» i Sentral-Asia har pekt seg ut som en spesiell opplevelse. Reisen gikk gjennom fem diktaturer: Turkmenistan, Usbekistan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Kasakhstan.

Tid er en stor verdi, og hverdagen av stor betydning
Terje har vokst opp på bryggeriet og kjenner alle kriker og kroker. Det er derfor helt naturlig at han har fått beholde sitt gamle kontor – et kontor som er overfylt av minner, gode historier, ølkultur og familie. På sitt ærverdige kontor sitter han skuende over fjorden med favorittbrusen i hånden og ser om konkurrentene er underveis. Som pensjonist har det blitt mer tid til personlig utvikling, familie og muligheten til å dyrke hobbyer.

Så kommer det store spørsmålet mange stiller seg etter mange år i arbeid. Hvilken mening gir livet nå? Og hva gjør en mann som Terje etter et langt liv i rollen som administrerende direktør i Norges eldste bryggeri? Terje bruker mye av tiden sin på kontoret til å planlegge og holde foredrag både i og utenfor bedriften. Utenom arbeidet i bedriften bruker han også mye tid på å reflektere og være sammen med sine åtte barnebarn. Mye av tiden går også til å skrive og lese. Han jobber aktivt som medforfatter i en slektsbok og har tatt diplomkurs i mikrobrygging. Han sier at lykkestunder oppstår når resepten lages, vørteren spruter, gjæringen freser og ølet til slutt skal testes. Han har et særlig engasjement rundt ølets historie og kultur samt den tilhørende bedrifts- og familiehistorien til Aass. Dessuten påpeker han at han er veldig opptatt av bedriftsfilosofien i bryggeriet, en filosofi som til nå har stått seg i 185 driftsår.

 

 

«Vi må gjøre oss fortjent til kundene hver dag»
Likevel er drømmen tydelig for en mann som har vært med på den lange reisen og vært trofast til det Aass Bryggeri er i dag, nemlig et 100% familieselskap. En lønnsom vekst med et nytt ben innenfor eksport står i fokus. Ønsket er å bevare bedriften innad i familien. År på år har hardt arbeid vært avgjørende for å gjøre Aass fortjent til sine kunder. Som følge av et sterkt familieforhold med verdier som kvalitet og innovasjon har bryggeriet lykkes med det. Dette er både Terje og alle med tilhørighet til Aass utrolig stolte av – og skal med sikkerhet videreføres også i de neste 185 årene.

 

Aass Bryggeri  – for gode stunder. 

Personvern og cookies