Hopp til innhold

Ny innpakning – samme innhold

(5. juli 2018) Klima- og miljødepartementet har bestemt at panten skal økes. I den forbindelse har Aass Bryggeri gjort noen endringer på emballasjen vår. Utseende, fargenyanse og noen tekster er litt endret, men innholdet er likt.

Panten økes fra en krone til to for flasker og bokser med opptil en halv liter innhold, og fra to kroner og femti øre til tre kroner for emballasje med over en halv liter. Emballasje som får ny pant får også ny strekkode. Det gjøres for at du skal få igjen den panten du betalte, uavhengig av om du kjøpte varen med gammel eller ny pant.

Innføres gradvis gjennom 2018
Drikkevarer med ny pant innføres gradvis gjennom 2018, og særlig gjennom månedene mai, juni, juli og august vil de aller fleste produktene få ny pant. Det tar litt tid fra varene er produsert til de kommer til butikken, og de blir stående i butikkhyllen en tid, så du vil finne varer både med gammel og ny pant og utseende i butikkene utover høsten og vinteren.
Les mer om nye pantesatser.

Produktopplysninger
For at du skal kunne velge riktig produkt, og for å kunne bruke produktet på riktig måte, har vi lagt til noen få ord om type drikkevare på forsiden av emballasjen. På baksiden vil du finne opplysninger om ingredienser, næringsinnhold, pant og evt. alkoholprosent, korte smaks- og bruksbeskrivelser samt næringsinnhold og ingredienser. Eventuelle allergener er med uthevet skrift.
Diagrammene for aroma har vi gjort tydeligere, og i enkelte tilfeller er skalaen noe endret. Istedenfor ulike typer mattyper drikkevaren egner seg for, står det nå noe om hvilke smaker som passer, som for eksempel salte, krydrede, kraftige og tunge.

Design
I samarbeid med Tibe i Drammen har vi oppdatert emballasjen så all produktinformasjon skal være så tydelig som mulig.

Kontakt
Sølvi Anita Eide, Markedssjef, M: 482 78 241, E: solvianita.eide@aass.no

Personvern og cookies