Hopp til innhold

La Bouillabaisse – en fransk klassiker med havets delikatesser

      MIDDELS ▪️ 40 MIN▪️ HELG

Langs den franske middelhavskysten ligger Marseille, en by kjent for sin nydelige fiskesuppe bouillabaisse. Fiskesuppen inneholder flere varianter av fisk og skalldyr, men sammensetningene varierer. Vi har denne gangen valgt å tilberede suppen med blåskjell, sjøkreps, scampi og torsk. Vi håper den faller i smak!4 porsjoner

INGREDIENSER

1 dl olivenolje
5 tomater
1 ts tomatpure
3 sjalottløk
2 fennikel
1 kinesisk hvitløk
2 stilker estragon
1 sitron
3 dl kremfløte
600 gr blåskjell
4 stk sjøkreps
12 stk scampi
1 kg fiskefilet(dagens fangst)
5 dl fiskekraft, evt. vann.
1 klype safran

SLIK GJØR DU
Fres tomat, tomatpure, krydder og grønnsaker i en vid gryte, tilsett skalldyr, fisk, fløte og kraft. Kok opp. Skru ned, og tilslutt av varmen og la det trekke ferdig. Smak til med salt, pepper og sitron.

 

Serveres med brød og rouille, en fransk saus perfekt til denne retten


Til rouille trenger du
1 stk paprika
Paprikakrydder
Hvitløkskrydder
Chilikrydder
Olivenolje
kjørvel, finhakket

Forvarm ovnen til 220 grader. Del en paprika i 4 båter, skjær bort stilk og frøbærere. Legg båtene på stekebrett med skinnsiden opp. Bak paprikaen i 20 minutter til den er godt brun, ikke bli redd om den får noen svarte områder. Når paprikaen er ferdig kjøles den ned i en ren plastpose (frysepose). Paprikaen vil da fortsette å dampe ferdig, og skinnet vil bli lettere å fjerne. Når paprikaen er kald nok til å behandles  med fingrene, fjerner du skinnet. Ha paprika, hvitløk og chili i en liten foodprosessor (du kan også bruke stavmixer) og kjør det sammen til en grov masse, spe så på med olivenoljen.
Når massen er jevn og fin tilsettes den finhakkede urten. Unngå å kjør massen sammen etter at urtene er tilsatt da pureen fort kan bli brun, og muligens bitter på smak.

 


Passer til: Vienna Lager, India Pale Ale (IPA)

Hvis du ønsker en nokså mild smakskombinasjon av øl til suppen, anbefaler vi en Vienna Lager. Den er forfriskende og er passe fyldig. Om du ønsker å klinke til med ekstra krydder i suppen, anbefaler vi en mer smakfull IPA. IPA gir en mer bitterhet på smak, som går fint sammen med suppens ingredienser.

Personvern og cookies