Hopp til innhold

KREMET JORDSKOKKSUPPE MED VÅRLØK & JORDSKOKK-CHIPS

MIDDELS ▪️ 20 – 30 MIN ▪️ HELG/HVERDAG

 

Jordskokk er roten til mye godt.
Jordskokken har fått ny popularitet de siste årene, og den kan brukes på mange måter. Ukens anbefaling er en enkel, rimelig og kjøttfri middag med en søtlig og nøtteaktig aroma.

 


 

4 porsjoner

DETTE TRENGER DU

600 gram jordskokk
2 stk sjalottløk
2 ss solsikkeolje
7 dl H-melk
2 dl kremfløte
Salt
Pepper
Kajennepepper
1/2 sitron

 

SLIK GJØR DU

Skrell jordskokker i sjalottløk og del i mindre biter. Bland løk og jordskokken i olje før du tilsetter melken. Kok deretter råvarene møre og bruk stavmikser til en flytende konsistens. Til slutt tilsetter du fløten før du koker opp på middels til høy varme (ca 2 min) og smak til. Topp suppen med sprø jordskokk-chips som garnityr. Skjær jordskokken i tynne skiver og stek skivene i middels varm panne med solsikkeolje til du får en sprø konsistens.

Tips: får du ikke tak i jordskokker, kan den byttes ut med sellerirot eller persillerot.

 


Passer til: Weizen & Vienna Lager

Her har vi vi har valgt to typer øl med forskjellig karakter som på hver sin måte skal forsterke smakene i maten.
Weizen er et lyst og lett øl med lav bitterhet, og passer til den milde jordskokken.
Vienna Lager er et gyllent øl med god balanse mellom sødme og bitterhet, og som passer til jordskokken og garnityren.

Personvern og cookies