Hopp til innhold

Bryggerhuset ved Aass Bryggeri

Vi på Aass Bryggeri er stolte av vårt bryggerhus som fungerer som pilotbryggeri og lukket bar og pub for gjester. Her får vi vist vår lidenskap for øl og smak i tradisjonsrike omgivelser.

Betegnelsen “bryggerhus” antas å ha oppstått rundt vikingtiden og ble brukt helt frem til ca. år 1800. I bryggerhuset ble det brygget både øl, mjød og sider til gjester og eieren selv. De fleste store gårder hadde et eget bryggerhus og i noen tilfeller fremstilte man også vin og brennevin her. Rundt år 1800 gikk man over til industriell produksjon av øl, og bryggerhus ble på slutten av 1800-tallet til et rom i kjeller med riktig temperatur. Idag hører man ofte ordet bryggerhus, men betegnelsen er ikke lenger direkte forbundet med ølbrygging. Et bryggerhus kan idag være et verksted eller et gjestehus på gården.

Vårt Bryggerhus

Akkurat som ordet bryggerhus har en fornyet betydning har vi på Aass Bryggeri også fornyet vårt bryggerhus. Vi benytter fortsatt den flotte bygningen til sitt hovedformål, nemlig brygging av øl, men vi har utviklet bryggerhuset til et samlingsted for utforskning av smak. For oss går tradisjon og innovasjon sammen som hånd i hanske. Vår visjon er å skape gode stunder med tradisjonsrikt håndverk og innovative produkter. Vår bryggerhus er et hjem for øl-elskere, og vårt pilotbryggeri eksperimenterer alltid med nye smaker.

Ønsker du mer informasjon om vårt bryggerhus kan du kontakte oss her.

Personvern og cookies